Ondersteun ons

Naamloos8Het kinderopvanglandschap in België is in volle ontwikkeling. Kind en Gezin en de overheid proberen, ook financieel, iets te veranderen in deze sector. Maar verandering gaat soms traag en vandaag voelen wij nog steeds een grote financiële druk om pedagogische en ecologische keuzes die wij belangrijk vinden voor de ontwikkeling van onze kinderen, te kunnen doorvoeren.

Wij werken met de subsidie van de overheid die ouders een bijdrage laat betalen voor de opvang van hun kinderen op basis van hun inkomen. Dit heet het IKG-systeem. Wij krijgen een vast bedrag per aanwezig kind per dag. Op die manier kunnen kinderen van alle lagen van de bevolking en uit iedere context een warme thuis bij ons vinden. Het bedrag dat wij ontvangen ligt helaas nog steeds heel laag. Daarom vragen we een kleine extra bijdrage aan ouders voor de kwaliteitsvolle, biologische maaltijden die we voorzien en voor het gebruik van onze katoenen luiers. Maar omdat we het belangrijk vinden toegankelijk te zijn voor ieder kind, willen we niet alle kosten doorrekenen aan de ouders.

Wij vinden het heel belangrijk dat wij ons personeel een degelijk loon kunnen betalen en dat we kunnen werken met een kleine groep kinderen. Daarom zijn we steeds opzoek naar andere bronnen van inkomsten.

Wij willen jullie alvast hartelijk bedanken voor alle steun, fysiek, in gelden of in gedachten. Enkel met die steun is het voor ons mogelijk onze Zonnekinderen iedere dag een warme, gezellige thuis te bieden.