Ondersteun ons

Naamloos8

 

 

Wij nemen nu even de tijd om De Zonnekinderen af te ronden, afscheid te nemen van de kinderen en om (letterlijk en figuurlijk) op te ruimen. Zoals een plant na de groei en bloei in zaad gaat en dat zaad gaat rusten onder de aarde, nemen wij nu even de tijd om in winter-modus te gaan, om de laatste zes jaren te verwerken en te verteren, om de balans op te maken, de lessen die we leerden uit onze ervaringen mee te nemen en te dromen over een nieuw leven voor De Zonnekinderen. 

Als de tijd daar rijp voor is zal dat zaadje dat heeft kunnen rijpen en kiemen terug groeien en bloeien en zal het opnieuw een fysieke vorm aannemen. Wij nemen de komende periode de tijd en ruimte om na te denken, te dromen, geïnspireerd en enthousiast te worden over een nieuwe vorm waarin de geest van De Zonnekinderen verder kan leven. Met de voorlopige werktitel: De Zonnekinderen 2.0. 

We willen aan de slag gaan met de vraag: een project dat er is om jonge kinderen en hun ouders in die eerste jaren (wie weet nog veel verder) te ondersteunen, hoe zou dat eruit kunnen zien? We gaan uitzoeken hoe De Zonnekinderen er zou kunnen uitzien als we de vorm van ‘kinderopvang’ binnen het huidige systeem loslaten en vertrekken vanuit de vraag: wat hebben jonge kinderen (én hun ouders) in die eerste jaren nodig? Waar kunnen wij helpen en ondersteunen? Opvang zou daar een deel van kunnen zijn, maar ons aanvoelen is dat er eigenlijk zoveel meer nodig is dan louter ‘opvang’. 

Als je ons hierbij graag financieel zou ondersteunen dan is die steun erg welkom. Het zorgt ervoor dat we daadwerkelijk tijd en energie vrij kunnen maken en het kan dienen als een startbudget voor een nieuwe fysieke vorm voor De Zonnekinderen. Je kan dat steeds doen via ons rekeningnummer IBAN: BE 09 8900 1505 7057 / BIC: VDSPBE91 / Naam: Eimermacher S. en/of Vandecasteele F. Met vermelding ‘gift voor De Zonnekinderen 2.0.’.

Wij willen jullie alvast hartelijk bedanken voor alle steun, fysiek, in gelden of in gedachten. 

Advertentie