Vacature vrijwilliger

Vanaf de eevacature1rste brainstorm fase van ons project was het duidelijk dat we enkele belangrijke prioriteiten voorop wouden stellen. Eén van de belangrijkste was dat we kleinschalig konden werken. Niet te veel kinderen en genoeg begeleiding, zodat we er met voldoende aandacht voor ieder kindje kunnen zijn.. Aangezien ons enige inkomen komt van de kinderen die we opvangen, heeft dit ook een invloed op onze financiën. Daarom werken we met vrijwilligers in de voormiddag.

Wat houdt het werk in?

Een gemiddelde werkdag bij De Zonnekinderen start een beetje voor 8u ‘s morgens. Tussen +-8u en 9u komen de kindjes toe. De kleine baby’tjes (tot +- 18 maanden) worden binnen opgevangen, de grotere kindjes (+-18 maanden tot 3 jaar) starten de dag buiten in de tuin, het hele jaar rond. Samen starten we de dag met een kringetje, drinken we een theetje, zingen we samen een liedje, … Meestal komt de vrijwilliger toe aan het begin van ons kringetje. Onze kindjes gaan dan op het potje en dan gaan we op wandeling. Met onze grote bolderkar en onze speelkleren aan trekken we naar de speeltuin, naar het ‘bos’, we gaan een kijkje nemen bij de schapen, of we gaan bramen plukken, eikels en kastanjes verzamelen, kampen bouwen, … De andere collega blijft ondertussen binnen om toezicht te houden over de slapende kleintjes en kookt ons middagmaal. Als de grote kindjes terug komen van de wandeling en de kleintjes weer wakker zijn, eten we allemaal samen en daarna gaan de kleine kindjes naar buiten. Ondertussen worden de grote kindjes klaargemaakt door één van ons en de vrijwilliger om te slapen. Als de kleintjes terugkomen van het wandelen gaan ze ook naar bed. Het is nu stil en alle kinderen slapen, we ruimen samen op en als alles afgewerkt is gaat de vrijwilliger meestal terug naar huis. Soms blijft die ook nog even napraten en eten we samen iets.

Hoe werkt het concreet?

Als vrijwilliger ondersteun je ons team dat bestaat uit vier collega’s (Lodi, Felicia/Tessa, Stefanie en Shirin). Je helpt hier en daar met het verzorgen van de kinderen, aankleden, buiten spelen, een troostende hand bij een pijntje, samen een liedje zingen, een boek lezen, … Daarnaast help je ons ook een beetje bij enkele huishoudelijke taken. We spreken af wanneer je komt en dan ben je in de voormiddag aanwezig tussen +- 9u en 13u. Als je graag wat vroeger komt of langer wil blijven ben je heel welkom.

We zoeken…

Iemand met een groot hart voor kleine kinderen en wat vrije tijd. Iemand die geniet van de kleine en grote veranderingen die de kinderen doorgaan en van de verwondering die ze dagelijks voelen. We zoeken iemand die zich kan inleven in het hier-en-nu perspectief van de kleintjes en zijn/of haar tijd graag met hun wil besteden. Wij werken vanuit het antroposofisch mens- en wereldbeeld en dat heeft een invloed op ons pedagogisch handelen. Het is niet nodig dat je hier ervaring mee hebt, maar we vinden het wel belangrijk dat je je tot op zeker hoogte kan vinden in onze visie en die mee kan onderschrijven.

Praktisch

Iedere weekdag komt er een vrijwilliger helpen in de voormiddag van 9u tot 13u. Ideaal is als je als vrijwilliger één of twee vaste halve dag per week kan komen helpen. Doordat je er iedere week weer bent is het ook mogelijk om een goede band op te bouwen met de kinderen. Samen spreken we af wanneer het best past voor jou om te komen helpen. Daarnaast ben je natuurlijk ook steeds welkom op alle verjaardags- en jaarfeesten die we vieren met de kinderen en de ouders. We zoeken iemand die tussen nu (november) en ten laatste januari kan starten.

Contact

Geïnteresseerd om ons team te komen versterken? Stuur een mailtje aan dezonnekinderen@gmail.com waarin je kort iets over jezelf vertelt en waarom je graag bij ons wil werken.